Görög volt a falóban

Görög volt a falóban

Újabb nyomozós játék - Murdered: Soul Suspect

2016. szeptember 21. - K.Nóra

Tudom, mostanában sokat írok játékokról, de hát megint beleakadtam egy egészen faszántosba.

A Murdered Soul Suspect 2014-ben jött ki a Square Enix és az Allright Gamestől. A történet szerint Ronan O'Connor nyomozó vagy, aki a titokzatos Harangos gyilkost üldözi. A sorozatgyilkos sorra szedi az áldozatait, a rendőrség nem tudja elkapni. Kapsz egy fülest, amit le is ellenőrzöl, helyesnek tűnik, és a Bell Killler ki is vág az ablakon. Igen. Aztán hétszer mellkason lő. O'Connor annak ellenére, hogy meghal, nagyon is aktív marad, mert addig nem tud túllépni a túlvilágra, amíg meg nem oldja az ügyet. Így már kísértetformában. Ebben több szellem, és még egy médium is segítségedre lesz, meg a különböző szellemképességei.

Ez egy olyan igazi, klasszik noir nyomozós játék, a detektíveskedésen van a hangsúly, a gameplay végig helyszínfelderítés, kikérdezés és elméletek összerakása. Természetesen a klasszikus fedorás, cigizős laza detektívről van azért szó. Néha-néha van egy szekció, mikor a démonok elől kell elbújni, de nincs külön akció. Nincs lövöldözés, nincs közelharc. Ez egy krimi. És baromira imádtam.

0226mur3.jpgElőször is a hangulat. A város Salem, igen az a Salem, a történet egy éjszaka játszódik. Nagyon hangulatos a látványvilága, a szellemek, néhol igazán hátborzongató, sőt egy szekcióban éjszaka már azt vettem észre, igazán horrorba is hajlott erősen. A város nagy, egyes részei csak idővel nyílnak meg előtted, a sztori elég egyenes vonalon halad, engem ez nem zavart egyáltalán. Főleg, hogy a történet igazán meg tudott lepni. Tetszett a vége is, húúúú nagyon is.

Valamint az, hogy közben Ronan személyiségét is megismerhettem, bizonyos helyszínek felkeresésével, a felesége naplórészleteivel, olyan érdekes karaktert vázoltak fel, akiről minél többet tudtam, annál jobb volt játszani vele. Plusz a történetük is részletesen volt kibontva, és férfiasan szívszorító volt. Az összes gyűjthető papírocskát vadásztam, hogy minél többet tudjak meg a háttér sztoriról. Plusz minden helyszínen össze lehetettet gyűjteni bizonyos tárgyakat, és ha megvolt mind, akkor egy fickó felolvasott a tárgyhoz kapcsolódó kísértet történetet. Na akkor gondoltam,hogy felkapcsolom a villanyt. Azok iszonyat félelmetesek:)

murdered-soul-suspect-sophia.jpg

Nem untam egy percet se, de elismerem, vannak részek, ahol minimálisan leül, de olyan 8-9 óra játékról beszélünk, majdnem egy ülésben vittem végig. Kontrollerrel remekül működik, ahogy hallottam a klaviatúra-egér kombóval voltak problémák. A mentési pontok remekek a játékban, és van pár puzzle, amit nehezebb megoldani, de amúgy egy jó élmény az egész, hangulat, történet az egész level up, abszolút jó, és hát a szinkron is a helyén van, ütős kis munkát végeztek.

Nem egy nagy játék vagy nagyon különleges, de ha így beszippant, akkor nem lehet szabadulni tőle. A grafika szép volt nagyon, még ha néhány helyen csaltak is. Egy - két helyen volt lag, pl, ha futottam Ronannel, de az kiküszöbölhető, igazából annyi info van folyamatosan, hogy nem is nagyon kellett futni, mert minden más elvonta a figyelmemet.

Összességében krimirajongóknak ajánlanám, és azoknak, aki szeretik a lassabb folyású játékokat, abszolút kikapcsol.

2432061-murdered_soulsuspect_screen15_bmp_jpgcopy.jpg

süti beállítások módosítása