Görög volt a falóban

Görög volt a falóban

Top 10 Schwarzi film

2016. június 21. - K.Nóra

Ha van utánozhatatlan színész, ha van olyan, akit nem lehet behelyettesíteni, az a jó öreg Swarczi. Ez a gyönyörű akcentus, minden mondatát külön szállóigévé tette. James Cameron rábukkant és akciósztárt csinált belőle, és a Stallone-val való versengése határozta meg a 80-as éveket. Imádom. Bár sosem fog Oscart nyerni, de olyan életműve van, amiből talán nem is hiányzik, ikonikus karakterek tömkelege az egysoros királyától, szóval ezek azok a kedvenc Schwarzenegger filmjeim, és mivel a legtöbbet szinkronnal láttam gyerekkoromban, épp ezért eredetiben, de magyarul is mindent ajánlom:

10. Két tűz között

Akció, kaland, kémek, Schwarzi, összerakott film, végére kicsit over the top, de szeretem.

ket_tuz_kozott.jpg

9. Kaktusz Jack

Na jó ez a kakukktojás, nem az ő nagy filmje, de a mai napig röhögök azon, hogy behajt a szekérrel, és mindenki a Jóképű idegennek hívja, mellesleg a kengyelfutó gyalogkakukk elemek meg egy vasárnap délután nagyon szórakoztatóak.

kaktusz_3.jpg

8. Vörös Zsaru

Klasszik zsarus-haveros filmecske Az akkori ügyeletes laza, éppen kirúgás előtt álló zsarukaraktert játszó James Belushival, Schwarzi mint az orosz zsaru megint villogtathatja a faarcát, jól csinálja. De tökéletesen kijön a komédia is, sőt még krimi is van.

kokainum.png

7. Ovizsaru

Csak egyet akartam választani a klasszikus vígjátékokból és ez nyert, nem csak az it's not a tumaaaa beszólás miatt, de Schwarzenegger a gyerekek között annyira mókás, hogy ez tényleg jó vígjáték lett.

kindergarten-cop-1-di.jpg

6. Kommandó

A film, aminek a scriptje csak egysorosokból áll, Schwarzinak 10 órája van, hogy visszaszerezze a lányát, és hogy mindenkit minél kreatívabban nyírjon ki. Megteszi.

5. Menekülő ember

Nem túl jó film lenne, ha nem lenne tele azokkal az egysorosokkal és halál laza beoszlásokkal, mindezt tapadós sárga speedo cuccban nyomva... tökéletes.

running_man.jpg

4. Predator

Get to da chopaaaaaaa. Schwarzi a dzsungelben harcol meg a predátorral Carl Weatherssel az oldalán, egyszerű, férfias, tökös filmecske, bármikor újranéző. Dillon you son of a bitch.

predator.jpg

3. Total Recall - Az emlékmás

Hát elhúzta a seggét a Marsra, szégyen, nem szégyen ezt kívülről fújom, akár hányszor megy, megnézem, Cohageeeen vigyázz magadra.
total_recall.jpg

2. Terminator 2. - Ítéletnap

Micsoda egy zseniális film. Schwarzenegger, mint jófiú is teljesen működőképes, tele szállóigékkel és egy igazán hihető robotszerű alakítással, és ha nem sírtál a feltartott hüvelykujjon, akkor semmin.

terminatro_2.jpg

1. Terminator

Kihirdethetném a holtversenyt, de mégis csak ez nyer hajszálnyival, de csak mert gyengéim az első filmek, Star Warsban is az Új remény a kedvenc. Szóval nem csak a jó öreg Scharzi igazi debütálása a filmvásznon, de az egész renoméját ezzel határozza meg.

terminator.jpg

Megjegyzés: a Conan azért maradt ki, mert szégyenletes módon még nem láttam....

A bejegyzés trackback címe:

https://kincsesnora.blog.hu/api/trackback/id/tr848824214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása