Görög volt a falóban

Görög volt a falóban

Broforce – 'Murica, Fuck yeah!

2016. január 26. - K.Nóra

Szóval visszakalandozunk vissza a 8-bites világba, ez a játék hivatalosan a tavalyi októberben jött ki a teljes formájában. A Broforce szintén egy indie játék, a Free Lives és a Devolver Digitaltól.bf1.jpgEz egy futós-lövöldözős platformer játék, de közben sokkal-sokkal több. Őszintén szólva kicsit a Contra nevű Nintendo játékra emlékeztet, amit imádtam, de itt a brokkal vagy, itt mindenki tesó. De nem egyszerűen névtelen hőst irányítgatsz a vietnámi háború közepén, hanem klasszikus akciófilm hősök bőrébe bújva szabadíthatod ki bro társaidat. Rambro-val és Brommandoval (Swarzci a Kommadóból) kezded a játékot, de minél több emberkét szabadítasz ki, annál több 80-as 90-es évek akcióhős lesz elérhető, mint Bro Hard, MacBrover, Snake Broskin, Brominator, Indiana Brones, Mr. Anderbro, Bronan the Brobarian, Broheart, The Brode, The Brolander, Brochete és még soksoksok nagyon jó kis karakter. Mindegyiket rögtön fel lehet ismerni ikonikus ruhájáról és fegyveréről, plusz mindegyiknek van egy különleges képessége, ami szintén a karakterhez kötődik, mint pl. Indynél a korbács, szóval karakterekre megy a csillagos ötös. Plusz ha kiszabadítod az emberkét te is rögtön más hőssé változol, szóval mindenkit ki lehet próbálni.

A szereplők nem beszélnek, sem szinkronban, sem feliratban, de erre nincs is szükség, olyan gyorsan pörögnek az események. Az ellenfelek is ilyen tipikus akciófilm paródiába illenek, és a pályák is nagyon kreatívak, még a kókuszdió is a fejedre eshet, ha nem vigyázol. Plusz van zipline, meg mindenféle érdekesség. A pályák végén mindig magával a sátánnal kell szembenézned és elpusztítanod, ha meg van, jön a helikopter, amire felugorva elhagyhatod a terepet, miközben mögötted felrobban az egész pálya, és menő rockzenére felsorolják hány ellenfelet semmisítettél meg. Nagyon hangulatos tesztoszteron menet, és hát tényleg a nyolcvanas évek akciókultúrája süt belőle.bf2.jpgA játék borzasztó jól működő aspektusa a co-op. Ezt igazán fasza társsal játszani, rögtön több hősöd van, és rögtön megnövekedik a „bro élmény”, ráadásul a haverral még egy bro high five is jár, ami lelassítja az időt, amíg mindenkit ki nem nyírsz. Igazából 2-4 broval is játszhattok egyszerre. Helybeni és online multiplayer is elérhető.  Persze minden hosszabb pálya végén van egy boss, akit valami fifikával lehet legyőzni. Itt linkelném be Angry Joe, kedvenc streamerem, Broforce-os videóját, már csak nézni is jó móka volt, hát még játszani.:)
https://www.youtube.com/watch?v=ac0DRqrj7vE

A Free Lives további ínyencségeket csap a Broforce fanchisehoz, van Alien pálya és Expendabros is (ami ráadásul ingyen letölthető a Steam-en, ha legalább kipróbálnád a hangulatát) és a karakterek bővítése is folyamatos. A grafika 8-bites, de megint csak nagyon kreatív, működik és jól átlátható, a hang dizájn is abszolút autentikus. Olyan négy óra a fő akció, de mindenestől bőven nyolc óra is megvan a full játék. Ha többféle játékmódban a brokkal nyomod, akkor meg végtelen.

Szóval harcra fel, győzni kell, az amerikai akcióhősök indulnak megmenteni a világot, tessék felkötni a bandanát és mehetünk!bf3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kincsesnora.blog.hu/api/trackback/id/tr468279990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása